เกี่ยวกับ Little Panda

(For English version – pls click here 🙂 )

ไดอารี่ของเด็กน้อยชอบเที่ยว กับมามี๊มือใหม่คนนึง ครอบครัวของเรา ทั้งพ่อและแม่เป็นคนกิจกรรมเยอะ ชอบเที่ยว ชอบออกนอกบ้าน ตกลงกันว่าเราจะพยายามช่วยกันเลี้ยงลูกแบบนี้ เราจะได้ทำกิจกรรมร่วมกันได้เยอะ ๆ เราจะได้ไม่รู้สึกว่าการมีลูกมันเปลี่ยนชีวิตเรามากเกินไป ตั้งใจว่าจะพาลูกเที่ยว ตะลอน ๆ ไปนู่นไปนี่กะเรานี่แหละ นี่ก็จะครบหนึ่งปีที่เลี้ยงลูกมา นับไปนับมาเราก็พาลูกเที่ยวได้เยอะอยู่เหมือนกัน เลยขอฉลองวันเกิดขวบแรกของหนูน้อยด้วยเพจนี้ ที่มามี๊อยากจะแบ่งปันเรื่องราว และข้อมูลที่อาจจะเป็นประโยชน์กับคุณพ่อคุณแม่ที่ชอบเที่ยวเหมือนกัน ก็เลยเป็นที่มาของเพจชื่อว่า Little Panda’s Travel Diary ค่ะ

เพจนี้ไม่เน้นวิชาการนะคะ และไม่ได้จะบอกว่าวิธีเลี้ยงลูกแบบนี้เป็นวิธีที่ดีที่สุด เชื่อว่าคุณพ่อคุณแม่ ๆ ทุกคนมีความตั้งใจ และมีความรักมาก ๆ ให้คุณลูกๆ กันทุกคน แต่อยากจะแบ่งปันแง่มุมนึงของการเลี้ยงลูก เป็นทัศนคติของครอบครัวเราที่คิดว่ามันโอเคเลยนะ กับหนึ่งขวบปีที่ผ่านมา

ครอบครัวเรามีความเชื่อว่า ถ้าเราทำตัวง่าย ๆ กับลูก (ไม่ใช่มักง่ายนะคะ คือไม่เครียด ไม่ซีเรียสเกินไปกับทุกเรื่อง) เค้าก็จะเป็นเด็กง่าย ๆ ไปเอง การที่ลูกเป็นเด็กอยู่ง่ายทานง่ายนอนง่าย เป็นพื้นฐานที่สำคัญสำหรับการเลี้ยงลูกมาก ๆ นะคะ อย่างที่คุณพ่อคุณแม่ทุกคนทราบดีอยู่แล้วว่าเลี้ยงลูกนั้นใช้เวลาและพลังงานมากมาย ดังนั้นถ้าเราสามารถฝึกให้เค้าเป็นเด็กที่เลี้ยงง่าย เราจะได้พาเค้าไปเที่ยวได้ง่าย ๆ บ่อย ๆ เราจะได้มี moment ความสุขของครอบครัวด้วยกันอีกเยอะเลย

อยากจะให้เพจนี้เป็นแรงบันดาลใจให้คนที่กลัวการมีลูก มามีลูกกันเถอะ มันไม่ได้น่ากลัวขนานน๊านนน แล้วก็สำหรับคุณพ่อคุณแม่ที่เครียดที่เหนื่อยกับการเลี้ยงลูก ลองมาปล่อยวาง เลี้ยงลูกง่ายๆ สบาย ๆ ชีวิตคุณพ่อคุณแม่จะได้สบายๆ ขึ้นนะคะ

mommy jernie

26 March 2015

(Little Panda’s 1st year old Birthday)

https://www.facebook.com/littlepandastraveldiary/

2 ปี 20 ทริป ของเราสามคน | 2 years & 20 trips with our LittlePanda

วีดีโอ 17 เดือนของเรากับสาวน้อยคนนี้ค่ะ 🙂

This is a diary of a new mommy and our little girl that likes to travel (she can’t say it yet but at least she seems to enjoy travelling ;p).

Our family loves doing out of home activities together because that’s what we both enjoyed as couples prior to having baby together. We don’t want having baby to change how we enjoy our times together, that’s why we promise to each other we’ll try to keep our lifestyles because we believe that it’s important for our relationship as well. Having baby shouldn’t just be about the extra hours of tiredness, more responsibilities and a too drastic change in lifestyle, we should still enjoy ‘sweet moments’ in our lives as well. And along the way we hope our baby will get use to it 🙂 so far seems like everything is going well as we like!

We just celebrated our little girl’s first year old birthday and we realized we have really been to a lot of places, beaches, upcountry, overseas with her and she seems to enjoy it as much as we do. So we want to share our stories and some useful tips, therefore the name of this page ‘Little Panda’s Travel Diary’.

We hope to encourage new moms & dads who might be hesitating to bring the baby to travel with you because you’re worried they’ll be too tired, will get sick, will cry or will not like it .. to see the other positive side of it that would really bring a lot of joy & smile to your family like we do 🙂

Or even to couples who’re afraid of having baby because you think it’s too big a commitment or that you will lose your freedom, that there’s a lot of great things that we think it’s worth it 🙂

Let’s enjoy everywhere with your baby!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: